Parlamentul opozitiei

A trecut prin parlament guvernul Tariceanu II. Cei 302 de votanti au aratat inca o adata ca nimeni nu doreste alegeri anticipate si ca tinta partidelor in momentul de fata este Traian Basescu .
Avem un nou paradox al politicii romanesti: doua partide la putere (PNL si UDMR) si restul in opozitie declarata!
Daca ne uitam la numarul de parlamentari pe care ii are guvernul bi-partid nu putem ajunge in nici un fel la acest numar de voturi pe care l-a primit. Concluzia este simpla si anume ca si alte partide AU VOTAT pentru. Primii vizati sunt cei din PSD, care au si spus ca vor sprijini guvernul la investitura, dar nu sunt singurii. Cine a mai fost atunci ? E o surpriza ce nu trebuie momentan dezvaluita.
Atitudinea PD si PLD de a parasi sala si in felul acesta de a nu-si exercita dreptul de vot este o purtare demna de un copil de gradinita si nu de un politician versat.
Sa vedem cine este, dupa propriile lor declaratii, in opozitie : PSD, PD, PC, PRM , PLD si restul partidelor cu numar mic de parlamentari precum PIN si PNG. Deci avem un parlament al opozitiei!
In viitorul imediat este de asteptat sa vedem o vehementa a PD-ului si a PLD-ului. Deja nebunia cu argumentul “vointei poporului” care chipurile nu a vrut un guvern fara PD este nu numai puerila dar si illogica pentru ca iata noul guvern a primit sprijinul parlamentului care reprezinta conform constitutiei chiar “vointa poporului”. Nu e prima oara cand vorbeste gura fara ca dl Boc sa stie!
Tot din directia PD-ului va veni si incercarea de a reconstrui Alianta DA. Astfel vor putea spune in viitoarele alegeri ca nu au fost lasati sa faca nimic din cauza monstruasei coalitii a PNL-ului cu PSD-ul.
PNL e de asteptat sa inceapa curatenia de PD-isti.
In justitie, in sfarsit, o sa inceapa reforma, mai ales ca acum am scapat de o doamna ministra cu gura mare si cam straina de munca.
Si in cazul institutiilor descentralizate vor fi schimbari mai ales acolo unde pedistii mai au inca posturi ocupate.
PSD-ul ar trebui sa isi puncteze din ce in ce mai bine pozitia si puterea de cel mai mare partid parlamentar.
Nu vad in guvernul Tariceanu II decat raul cel mai mic posibil in viata noastra politica in momentul de fata. Dusmanul principal continua sa fie Traian Basescu.
Apropo, cat ii va trebui de data asta presedintelui sa-si exercite mandatul si sa invite membrii cabinetului pentru depunerea juramantului ?
Mai nouă Mai veche