Ieri jucator, azi spectator

Aceasta este pe scurt traiectoria lui Traian Basescu.
A pornit cu o campanie si cu un sprijin popular substantial. A impus in pofida realitatii un guvern al aliantei PNL-PD. A avut un premier partener. A avut prieteni in media si in zona afacerilor.
Vedeti ca vorbesc despre toate acestea la trecut. Pentru ca Traian Basescu nu a stiut si poate nu a vrut sa cultive prieteniile, sa aprecieze oamenii. S-a incapatant sa creada ca el si numai el este vointa poporului.
Iata ca parlamentul ales democratic si care reprezinta vointa poporului conform constitutiei a decis cu o larga majoritate suspendarea presedintelui jucator.
Toata lumea credea ca anuntata demisie se va produce. Basescu in disperare de cauza si cu busola stricata a renuntat la o promisiune facuta in ultima instanta poporului atat de drag lui taindusi si ultima bruma de credibilitate.
Ieri era un presedinte jucator azi doar un presedinte suspendat spectator.
Pentru democratia romanesca bine ar fi sa punem capat la referendumul privind confirmarea demiterii presedintelui, carierei politice a fostului marinar. Un mandat si acela incomplet este deja prea mult pentru un taliban politic precum Basescu.
Noi, poporul, sa-l trimitem de unde a venit si sa ne vedem de viata si problemele noastre in liniste. E vremea sa construim si sa consolidam prezenta noastra in Uniunea Europeana. Nu mai avem timp de circ politic si de isterici precum Boc care interpreteaza constitutia asa cum ii convine , in functie de cum s-a trezit dimineata !
Avem nevoie de liniste pentru prosperitate si nu de jocuri si politicianisme ieftine demne de state africane.
Vremea presedintelui mesianic a murit.
Si vremea lui Basescu a trecut.
Mai nouă Mai veche