Despre politica si bani

Romania este o tara plina de politica. Conducerile de la cele mai diverse institutii de stat se fac si se desfac de politica. Nu exista profesionisti in administratie ci doar membri ai unui partid sau al altui partid.
Mai mult politica impune managerii de la firmele de stat , atatea cate au mai ramas ele.
Politicianul roman este asemenea unui cameleon. Isi schimba orientarea in functie de ciclul electoral. Nu are afinitati doctrinare sau de alta natura. Singurul lucru care ii coordoneaza activitatea este banul.
Politica romanesca este politica banului.
Daca vrei sa devii o persona cunoscuta, cu aparitii pe la tv sau eventual sa ajungi intr-o functie publica bine platita ai doua alternative. Prima , in cazul in care dispui de bani , e sa-ti cumperi pur si simplu functia respectiva apoi odata ajuns acolo sa faci , asemenea arendasilor din secolul trecut , totul , pentru ati scoate cheltuiala si mai mult decat atat. A doua metoda e preferata oamenilor fara bani si fara coloana vertebrala si are ca esenta obedienta. Alegi un lider de perspectiva cum a fost Basescu sau cum poate deveni Gigi Becali. Faci ce faci pentru a ajunge langa el. Ii duci servieta, cafeaua, ii repairi masina si stergi praful – orice. Cand acel lider va ajunge intr-o functie publica importanta iti va gasi si tie un locusor cald si bine platit din bugetul statului. Caci vorba aceea esti o persoana competenta. Ce nu este asa ? Pai daca o spune seful !
Acest tip de politica nu este specific modelului european. Este un hibrid inventat si adaptat de esalonul doi al PCR si dezvoltat cu brio de fostii fruntasi UTC si de copii vechilor sefi din PCR.
Romania e tara unde doar dand din gura si debitand prostii si minciuni electorale te imbogatesti. Nu munca , nu inovatia ci gargara e visul tinerilor romani care mai raman pe aici si nu isi iau talpasita dezgustati.
Politica produce relatii iar relatiile bani. Acesta este adevaratul sistem ticalosit si nu cel despre care a amagit o tara intreaga Traian Basescu uitand sa spuna ca si el e parte .
Banii politici ’’put’’ tuturor oamenilor simpli care muncesc din greu si cu demnitate pentru o bucata de paine.
Cand cei care fac politica nu vor avea ca tinta majora imbogatitul abia atunci politica va fi politica . Incurajati oamenii sa faca bani dar nu prin politica! Scadeti impozitele pe forta de munca si veti avea patroni mai fericiti, mai putin evazionisti si de ce nu oameni politici mai curati.
Pana atunci degeaba vorbiti despre politica daca nu vorbiti despre bani.
Mai nouă Mai veche